czwartek, 10 listopada 2011

Zupa Pizza

 
0,5 kg mięsa mielonego
0,5 kg pieczarek
3 cebule
2 puszki pomidorów
1 duży serek topiony
2-3 łyżki przyprawy do pizzy
2 kostki maggi
oliwa
 
Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie, cebule obieramy i dość drobno kroimy, pieczarki myjemy i również drobno kroimy. Cebulę i pieczarki dodajemy do mięsa , wszystko mieszamy i smażymy kilka minut.
Podsmażone mięso z cebulą i pieczarkami przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy kostki rosołowe i przyprawę do pizzy. Gotujemy ok. 30 min.
Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i na koniec drobno pokrojony serek topiony, mieszamy.
Gdy serki są rozpuszczone, zupa jest gotowa.
 
Smacznego:)
pozdrawiam
Ada

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz